Tamburi irigatii

Instalatii irigatii cu tamburi

Instalaţiile de irigat prin aspersiune cu tamburi şi furtun sunt destinate udării cu apă conventional curată sau uzată a tuturor culturilor de câmp, indiferent de talie, montate în instalatiile de irigaţii cu conducte sub presiune sau surse de apă şi agregate de pompare.

Instalaţiile de irigat cu tamburi sunt prevăzute să lucreze pe terenuri plane, cu pante locale mici pe direcţia transversală sau longitudinală celei de deplasare a aspersoarelor. În timpul funcţionării instalaţiilor cu tamburi planul roţilor saşiului trebuie să fie deasupra planului căruciorului sau cel puţin la acelaşi nivel, pentru a evita pierderile de presiune.

Aceste instalaţii de irigat urmăresc reducerea consumului energetic , extinderea domeniului de utilizare, îmbunătăţirea parametrilor tehnic funcţionali, realizarea condiţiilor ergonomice de lucru, înlăturarea cauzelor care produc poluarea mediului, mărirea gradului de mecanizare şi automatizare, controlul procesului de irigat, reducerea preţului de cost şi reducerea cheltuielii de exploatare.

Instalaţiile de irigat cu tamburi, sunt destinate udării cu apă convenţional curată a tuturor culturilor de câmp, indiferent de talie, montate în instalatiile de irigaţii cu distanţa între antene de 100 m până la 600m.

Instalaţia de irigat cu tamburi este prevăzută să lucreze pe terenuri plane sau cu pante locale de maximum 5 % şi fără obstacole (şanţuri, linii de înaltă tensiune, etc), pe direcţia transversală sau longitudinală celei de deplasare a aspersoarelor. La această instalaţie dispozitivul de irigat este format dintr-un aspersor cu jet reactiv cu zona de irigat in sector de cerc şi duze de Ø26, Ø28, Ø30, Ø32, Ø34

Descriere instalatie tamburi irigatii rotativi

  • Diametru furtun inatalatie irigatie tamburi rotativ: de la Ø32 pana la Ø32
  • Lungime furtun: dela 100m pana la 600m
  • Tambur rotativ la 360grade

Descriere instalatie tamburi irigatii cu compresor

  • Diametru furtun: de la Ø32 pana la Ø32
  • Lungime furtun: dela 100m pana la 600m
  • Tambur rotativ la 360grade

Descriere instalatie tamburi irigatii cu pompa

  • Diametru furtun: de la Ø32 pana la Ø32
  • Lungime furtun: dela 100m pana la 600m
  • Tambur rotativ la 360grade

INSTALATII DE IRIGAT CU TAMBURI

Instalaţii de irigat cu tambur, cuprinzând instalaţiile cele mai mici destinate cultivatorilor de legume – instalaţiile având diametrul furtunului de 40 mm şi lungimea de 125 m precum şi instalaţii destinate exploataţiilor agricole medii şi mari – având diametrul furtunului de 110 mmpana la 140mm şi lungimi cuprinse întrede 300 şi 600 m.

Daca un agricultor se decide sa irige o suprafata de teren, indiferent de marime si de cultura, primul lucru de care trebuie sa tina seama este sursa de apa. Apa pentru irigatii poate fi folosita din diverse surse: rau, canal, rezervor, panza freatica etc. In general, trebuiue sa tina seama ca exista o diferenta de nivel intre sursa apei si locul unde se iriga. In cazul cand se pompeaza apa dintr-un rau, canal sau rezervor se foloseste o motopompa sau o pompa dupa tractor. Cand apa care urmeaza a fi folosita la irigare provine din panza freatica, pentru pompare se foloseste o motopompa submersibila, montata deasupra putului chiar si la adancimi care ajung la 50-60 metri.

CATEGORII TAMBURI IRIGATII